Proces en productie
Kwaliteit
Voor het maken van onze kazen gebruiken wij verse melk. Want dat zorgt voor een kwalitatief betere kaas. De melk die wij gebruiken wordt dagelijks geleverd door onze Nederlandse melkveehouders van de coöperatie DOC kaas in Hoogeveen. Daar wordt ook merendeel van de kazen geproduceerd conform strikte kwaliteitsnormen. Door ons daar aan te houden zijn we elke dag weer in staat om de lekkerste producten met de juiste kwaliteit op de markt te brengen. Al onze merken zijn IFS- en BRC-gecertificeerd. Dit zijn erkende GFSI certificeringen om de voedselveiligheid en kwaliteit te waarborgen.
Kwaliteitsnormen
We werken volgens zeer strenge kwaliteitsnormen. Door ons daar aan te houden zijn we elke dag weer in staat om de lekkerste producten met de juiste kwaliteit op de markt te brengen. Al onze merken zijn IFS- en BRC-gecertificeerd. Dit zijn erkende GFSI certificeringen om de voedselveiligheid en kwaliteit te waarborgen.
Proces en productie
Rijpen brengt smaak
Nadat de kaas geproduceerd is, start het rijpingsproces van de natuurkaas, dit duurt ongeveer 15 dagen. Daarna gaat de kaas naar het rijpingspakhuis in Kaatsheuvel. Hier is plaats voor 1,5 miljoen kazen, waarvan sommige kazen meer dan 60 weken liggen om zo een heerlijke oude kaas te worden. Rijping is het belangrijkste proces bij het kaasmaken. Dit zorgt voor de smaak! En wij geloven de natuurlijke manier van rijping de beste is.
Smaak
Iedereen heeft een voorkeur voor een kaassmaak. Het receptuur in combinatie met een bepaalde luchtsnelheid, vochtigheid en temperatuur bepalen de uiteindelijke smaakbeleving. De kaas begint jong en zacht van smaak, en rijpt geleidelijk door tot een vol, intens karakter. Onze kazen worden zorgvuldig gerijpt onder vakkundig toezicht van onze eigen rijpingsspecialist. Zo verlaat elke kaas perfect op smaak het pakhuis.
Het is elke dag weer een feest om onze geduldig rijpende kazen vanuit ons pakhuis op het juiste moment en met de beste kwaliteit bij onze klanten te krijgen.
Harmen Bouter
|Value Chain Quality and Improvement Manager
Proces en productie
Versnijden & verpakken
Op onze productielocatie in Kaatsheuvel vindt ook het versnijden en verpakken van de kaas plaats. Onze natuurgerijpte kaas wordt versneden tot puntjes, platte stukken en plakken of geraspt. Vervolgens is het tijd om de kaas zo optimaal en duurzaam mogelijk te verpakken. Nu is de kaas klaar om naar de winkels te gaan en vervolgens naar de koelkast van de consument. Zodat zij kunnen genieten van de unieke kaas.
Assortiment
Liefde gaat door de maag
De producten uit ons brede assortiment zijn stuk voor stuk met liefde gemaakt. Ons assortiment bevat natuurgerijpte en folie kazen, specialiteiten en regionale kazen.
Ontdek meer