uniekaas-oud-wiel-01

Private label

Bij Uniekaas produceren wij twee hoofdtypen kaas; natuurgerijpte kaas en foliekaas. Voor de natuurgerijpte variant maken we zowel rechthoekige kaas als ronde kaas (wiel). De kaas wordt na het pekelen (zouten) op planken gelegd en gerijpt. Foliekaas wordt daarentegen direct na het pekelen in folie verpakt en gekoeld. Deze kaas wordt doorgaans niet verder gerijpt.

Kaas komt bij ons in diverse soorten, maten en vormen: van jong tot oud, plakken, rasp of stukken. Op onze productielocaties worden Goudse, Edammer, Zwitserse types als Emmentaler, Maasdammer, Cheddar en Parmezaantype kazen gemaakt. Bij ieder kaastype varieert de receptuur in smaakprofiel, textuur en toepassing. Zo komen we steeds weer tot een unieke kaas.

Onze markten

Retail & foodservice

We bedienen zowel de consumenten- als de professionele markt. Via de retail komen onze producten direct bij de consument terecht. De professionele markt duiden we met foodservice. Via deze markt komen onze producten bij de horeca en de voedselverwerkende industriële sector terecht.

Retail

Zodra de kazen in ons pakhuis gerijpt zijn tot de juiste smaak, is het tijd voor het versnijden van de kazen. Wanneer de kazen de gewenste vorm hebben, worden ze verpakt in één van onze kwalitatieve verpakkingen. Dan zijn de kazen klaar voor hun weg naar de Nederlandse supermarkten.

Foodservice

Voor de professionele markt zijn wij een belangrijke ketenpartner. Uiteindelijk kom je onze kazen in bijvoorbeeld restaurants tegen. We werken al jaren samen met zelfstandige koks uit alle vakgebieden van de gastronomie. Zij testen onze producten en concepten. Zo weten wij dat onze producten en concepten ook echt geschikt zijn voor het dagelijkse gebruik in de keuken. Pas wanneer de koks groen licht geven, komen onze producten op de markt. Door professionals voor professionals. Alleen zo kom je tot de beste kazen en zuivelproducten.

Hele kazen, plakken, stukken, blokjes of juist geraspt.

Onze kazen zijn in verschillende smaken én vormen te verkrijgen. Naast de gele kazen, verkopen we voor de professionele markt bijvoorbeeld ook witte zuivel onder het Duitse A-merk Milram.

assortiment_alteveer

Alteveer kaas

Op 6 januari 1896 nam de Coöperatieve Stoomzuivelfabriek aan de Alteveerstraat in Hoogeveen de eerste 1.100 liter melk in ontvangst van haar 108 aangesloten boeren. Vandaar onze naam: Alteveer. Geworteld in het Drents-Overijsselse landschap.

Alteveer ontwikkelt en produceert speciaalkazen die door Uniekaas Holland worden verkocht. Het zijn kazen van het Drentse boerenland, gemaakt van 100% weidemelk en op natuurlijke wijze gerijpt. Al 5 generaties lang zit vakmanschap en boerenliefde in ons DNA.

Naar de website

Generaties lang liefde voor zuivel

Met passie maken we echte ‘geniet-kazen’ in de Alteveer kaasmakerij. Van jong tot oud gerijpte kazen, en verschillende smaken. We blijven ontdekken en op zoek gaan naar nieuwe smaakcombinaties. Soms regionaal, soms van wat verder weg. Altijd met verse Hollandse weidemelk als pure basis.

assortiment

Uniekaas

Ook al smaken onze verschillende kazen natuurlijk allemaal anders, ze hebben ook veel met elkaar gemeen. Zo zijn ze allemaal met liefde gemaakt, zonder onnodige toevoegingen. Naast de reguliere smaken wil je als kaasliefhebber ook wel eens wat anders. Iets extra pittigs of juist iets subtielers. Uniekaas heeft voor ieder wat wils.

Naar de website
assortiment_uniekaas_export

Uniekaas Export

Onze focus ligt op de kaasmarkt in de Benelux en in Frankrijk. Daarnaast is het via ons moederbedrijf DMK mogelijk alle producten uit onze portfolio naar alle andere delen van de wereld te exporteren. Al sinds het begin van ons bestaan, gaan onze kazen de grens over.

Naar de website
procesproductie_kaasindemaak

We hebben er kaas van gegeten

Kwaliteit leveren staat bij ons voorop. Zowel in het maken en leveren van onze producten, als in onze service. Daarom streven wij ernaar om alle klanten optimaal van dienst te zijn.

Ons proces & productie