Van koe tot koelkast
Bij Uniekaas zijn we trots op onze unieke aanpak. Wat we daarmee bedoelen: van koe tot koelkast. Voor ons betekent dat de gehele keten in beheer te hebben. Van Koe tot koelkast noemen we dat. Dat maakt van Uniekaas niet zomaar een organisatie maar een unieke organisatie en geeft onze afnemers de garantie op altijd kaas.
Bij Uniekaas
een unieke aanpak
Wij geloven dat een commodity product als kaas toch écht uniek kan zijn. Dat kan bij Uniekaas Holland. Door dicht bij onszelf te blijven en onszelf te blijven uitdagen op gebied van innovatie, duurzaamheid, kwaliteit en voedselveiligheid, weten wij van iedere kaas een unieke kaas te maken.
Dit doen we door:
Bij Uniekaas zijn we continu gericht op het minimaliseren van de impact op milieu, samenleving en dier. Zo gebruiken we voor de kazen van het merk Uniekaas alleen weidemelk en bekijken we met kritisch oog onze verpakkingen om ze geschikt te maken voor recycling.
Volledige kwaliteitsbeheersing en ketenbeheer van de koe tot aan de koelkast. Door dagelijkse aanvoer van verse melk door de boeren uit onze coöperatie. Met deze melk maken wij smaakvolle kazen volgens de normen van BRC / IFS.
Met de ervaring van vroeger, de kennis van nu en met oog voor de toekomst blijven wij voor onze klanten de juiste gesprekspartner waar het gaat om kazen met de gewenste kwaliteit en zo goed mogelijke prijs.
Het oudste kaasmerk van Nederland
De kennis en kunde van het kaasmaken zit al sinds 1895 in onze Uniekaas genen en wordt van generatie op generatie doorgegeven. In 1956 werd de basis gelegd voor de organisatie dat die we vandaag de dag zijn. In die dagen werd kwaliteit, kennis en daadkracht samengebracht bij het introduceren van de eerste merkkaas van Nederland met een merk naam. Daarmee mogen we ons met trots het oudste kaasmerk van Nederland noemen.
Waar Uniekaas Holland ooit is gestart door de bundeling van diverse aaneengesloten handelaren, is de organisatie vandaag de dag uitgegroeid tot een volledige ketenpartner. Zo is de organisatie door de jaren heen steeds weer veranderd en verder geprofessionaliseerd. Een van de grootste veranderingen kwam in 2017 toen we samengingen met De grootste zuivelcoöperatie van Duitsland: de DMK groep. Echter, de manier van kaasmaken is nooit veranderd. We zijn altijd blijven trouw gebleven aan onze Hollandse roots. Zo worden onze kazen nog altijd volgens eigen recept en Goudse tradities gemaakt. En dat zullen we altijd blijven doen. De kazen voor het Uniekaas merk worden nog steeds volgens eigen smaakvolle receptuur gemaakt. Dit gebeurt tegenwoordig in de Alteveer kaasmakerij, waar de rijke kaashistorie en het vakmanschap duidelijk zichtbaar zijn.
Bekijk onze merkenDe Goudse waag
Een team met een liefde voor zuivel
Toegankelijk en vakmanschap. Deze twee woorden omschrijven ons het best. We kennen onze collega’s, blijven ons verbinden over de diverse locaties heen en werken nauw samen. Als één team.
-
“Wat ik zo leuk vind aan werken bij Uniekaas, is het gevoel dat we met z’n allen iets goeds neerzetten. Ik zie mezelf als de mama van kantoor die zorgt dat alles op rolletjes loopt. Heerlijk!”
Sandra Chhanai | Management Assistent
-
“Bij Uniekaas is er ruimte voor het individu én het collectief. Je kunt zelf het verschil maken, omdat er altijd ruimte is voor persoonlijke inbreng en ondernemerschap. Daarnaast heerst een fijn ‘samen gevoel’. We werken samen voor het beste resultaat en denken in oplossingen. Als het nodig is om buiten de eigen afdeling of verantwoordelijkheid te denken, dan gebeurt dat.”
Annemieke Braber | National Account Manager
Onderdeel van
de DMK group
Uniekaas Holland BV is onderdeel van de DMK Group, één van de grootste zuivelconcerns van Duitsland. Jaarlijks verwerkt de DMK Group 6,3 miljard kg melk tot zuivelproducten. Van kaas, dagverse zuivel en ingrediënten tot babyvoeding, roomijs en weiproducten.
Ontdek meerDOC kaas
DOC Kaas U.A.. is een oer-Hollandse kaasproducent met een lange en rijke historie. Op de Alteveerstraat produceren wij sinds 1895 zuivelproducten. Iets verderop in Hoogeveen, op het Zuivelpark, staat onze grootste productielocatie die in 2003 in gebruik is genomen. Vanaf beide locaties werken wij aan een breed zuivelassortiment van uitstekende kwaliteit.
Ontdek meerOnze kaas
Onze verantwoordelijkheid
Al vanaf het prille begin vinden we duurzaamheid belangrijk. Nu doen we daar nog een schepje bovenop. Zo zijn we continu bezig met het minimaliseren van een negatieve impact op het milieu, de samenleving en het dier.
Ontdek meer